De BBQ van ToCare: een blijvertje

We kijken vanuit ons kantoor in Arnhem naar buiten en kunnen niet anders dan concluderen dat de zomer inmiddels achter ons ligt. En wat voor een zomer! Lang, bij vlagen behoorlijk warm en vooral een erg drukke periode voor onze zorgprofessionals. De zomermaanden sloten we daarom af met een barbecue. Speciaal voor hen die weer bergen werk hebben verzet bij al die geweldige zorgorganisaties.

Tijd om te genieten

Bij ToCare houden we het graag persoonlijk en menselijk. We staan veelvuldig en via allerlei communicatiemiddelen in nauw contact met ons zorgpersoneel en met zorgorganisaties. In die gezonde hectiek van zorgvraag afstemmen op zorgaanbod is het goed om zo nu en dan samen even de balans op te maken. En vooral om te genieten! Daarom bouwden we de parkeerplaats bij ons kantoor om tot sfeervolle feestlocatie. Een heerlijk nazomer-zonnetje, een dj, dampende Big Green Eggs en vooral onze enthousiaste zorgkanjers deden de rest. Een van hen besloot zelfs spontaan te gaan rappen wat deze namiddag en avond helemaal onvergetelijk maakte!

Meer dan een barbecue

De ToCare-BBQ, waar we een jaarlijkse traditie van zullen maken, zien wij als meer dan een bedankje aan onze harde werkers. Op deze manier leren wij onze zorgprofessionals namelijk op een andere manier en dus beter kennen. We zien het gezicht achter de telefoon, we leren meer over hun drijfveren en hun eigen kijk op zorg en we komen meer te weten over hun persoonlijke interesses. We zijn ervan overtuigd dat ook dat, of misschien wel júist dat, helpt om ons werk als ‘verbinders’ zo goed mogelijk te doen. Zo zijn we in staat om kwalitatieve koppelingen te maken tussen zorgprofessionals met uiteenlopende achtergronden en zorginstellingen die qua zorgaanbod, aanpak en visie óók zeer divers zijn.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze zorgprofessionals elkaar ook weten te vinden. Doordat ze werkervaringen uitwisselen of gewoon een goed en gezellig gesprek kunnen hebben in een ontspannen sfeer, ontstaat er een onderlinge ToCare-band. In onze ogen kan er namelijk best collegialiteit ontstaan tussen mensen die voornamelijk ‘afzonderlijk van elkaar’ hun werk doen. Als de ToCare-BBQ iets heeft bevestigd dan is dat het wel.

Onze rode draad

Kortom, en zoals we hierboven al stelden: we houden het graag persoonlijk. Dat is een eigenschap die ons bijzonder maakt en die we ook al bespraken in onze eerste blog. Een eigenschap die we altijd zullen koesteren en die dus als rode draad loopt door álles wat we doen.

Deel dit artikel